maandag 7 februari 2011

Een goed begin, is het halve werk!

Een mooie huid krijg je pas als je haar goed verzorgt. Daarom geef ik jullie vandaag een aantal tips & trucs om een stralende huid te krijgen, óf te behouden.

De aller makkelijkste tip is wel: drink veel water. En als ik zeg veel, bedoel ik ook véél! Over een hele dag moet je toch minimaal 1 liter water drinken. Als je dit doet, zul je zien dat onzuiverheden makkelijker weg gaan. Probeer ook eens kokend water met een schijfje citroen en een schepje honing, dit is ten eerste erg lekker, maar ook super goed voor je huid!


Haal ALTIJD je make-up van je gezicht af 's avonds!! Dit is echt super belangrijk! Als je dit niet doet, verstoppen je poriën gigantisch en kunnen je wimpers van je ogen vallen. Dit is geen grapje, het is echt waar! Zorg gewoon altijd dat je helemaal schoon naar bed gaat.
Ik hoor vaak meiden zeggen dat ze het vergeten, maar als je hier gewoon een ritueel van maakt, kan je het niet vergeten. Doe het gewoon bij het tanden poetsen, of als je al in bed ligt en nog even tv kijkt. Zo wen je er vanzelf aan, en je zult merken hoe veel beter je huid ervan wordt!


Je hoeft echt niet alles van hetzelfde merk te hebben. Gebruik gewoon wat jij fijn vindt. Bij mij is dat op dit moment Rituals, maar dat kan volgende week weer anders zijn. Sommige mensen vinden dat je alles van hetzelfde merk moet hebben, maar hier ben ik het echt niet mee eens! Gebruik gewoon wat jij lekker vindt en je je prettig bij voelt.

Een goede dag- en nachtcreme is ook erg belangrijk. 'S nachts kan het helpen om een droge huid te voorkomen, maar ook om de huid goed te voeden. Ook hierbij is het belangrijk dat je een creme neemt die jij lekker vindt. Ik gebruik momenteel een nachtcreme van The Body Shop (TBS) met vitamine C erin. Ik merk dat mijn huid door deze creme straalt! Ookal vind ik hem niet zo lekker ruiken, (eigenlijk zelfs een beetje stinken!) toch ben ik er ontzettend blij mee!
Een dagcreme is zeker zo belangrijk! Deze voedt je huid over de hele dag, en is er ook als basis voor je make-up. Als dagcreme gebruik ik nu een vitamine E creme, ook van TBS. Dit is een erg lekkere vette creme, precies goed voor mijn huid.


Dan een scrub, reinigingsgel en een masker. Dit is gewoon heerlijk om te doen! Eigenlijk hoort in dit rijtje ook stomen. Dit zet je poriën open, en als je na het stomen een masker neemt, werkt het masker nog véél beter. Een reiniginsgel mag je, mits anders vermeldt, dagelijks gebruiken. Een scrub daarentegen, mag je maar 1 a 2 keer gebruiken per week. Dit zet je poriën open en maakt het heel goed schoon.

Als reinigingsgel gebruik ik er momenteel een van Garnier. Ik heb hem net maar ben er niet heel erg tevreden over. Hij droogt mijn huid heel erg uit, dus hierna moet ik een hele vette creme gebruiken.
Mijn scrub ben ik wel erg tevreden over. Ook hier gebruik ik uit dezelfde lijn als de nachtcreme, de vitamine C scrub.
Maskers zijn voor mij altijd verschillend, vaak gebruik ik die van Dr. van der Hoog.


Als laatste wil ik jullie meegeven dat de lippen ook bij het gezicht horen! Dit is een deel dat vaak vergeten wordt, maar minstens zo belangrijk is! Scrub je lippen zo nu en dan, zorg dat er geen vellen aan hangen. Dit ga je er automatisch afbijten, waar ze echt niet mooier van worden! Na een scrub altijd even verzorgen met een verzorgende balsem.
Ik gebruik op het moment een Lip Dip van de Lush. Ik ben hier heel erg tevreden over! Je kunt je lippen natuurlijk ook scrubben met een tandenborstel, of met suiker.


Wat doe jij er aan om je huid te laten stralen? Laat het me weten!

Liefs, Lies

6 opmerkingen:

 1. Leuk artikel!
  Ik ben schoonheidsspecialiste en vind het altijd fijn om te zien/lezen als iemand weet hoe het hoort en het ook doet =D
  Ik scrub 2 x per week (lichaam ook 1 of 2 x per week), 1 x per week een masker. Soms ga ik zelf naar de schoonheidsspecialiste voor een behandeling, en vooral voor de diepte reiniging! en de massage natuurlijk.. Zelf reinig ik mijn huid ook wel eens, en dan bedoel ik de onzuiverheden verwijderen dus niet alleen reinigen met een milk(dit elke dag!). Maar dat is best lastig op bepaalde plekken dus vind het altijd fijn als het door een schoonheidsspecialiste word gedaan, en de massage is natuurlijk heerlijk! zou eigenlijk elke 6 weken moeten maar dat komt er helaas niet van =(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. veel leuke dingen, ik hou echt van die mok

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel voor dit artikel, ik heb zelf ook een vergelijkbare routine =)
  Ik zou ook graag om de 6 weken de schoonheidsspecialiste willen bezoeken, maar ik ben vorig jaar verhuisd en ik heb nog niet mijn perfecte salon gevonden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk artikel! momenteel gebruik ik 2x per dag het clinique 3 stappen systeem en daarbij scrub ik 1 tot 2x per week. 's avonds probeer ik elke nacht een nieuwe gel uit van essence. verder ben ik momenteel veel bezig met water en thee drinken, maar moe er tot nu toe alleen nog van naar de wc en verder merk ik niks :P

  Die garnier schuimgel werkte bij mij ook erg slecht, die van kruidvat droogt minder uit ;)

  BeantwoordenVerwijderen